tworzone są na bazie mleka koziego natomiast wszystkie pozostałe na
bazie mleka krowiego. Zapewne wiecie, że mleko kozie jest zdrowsze i
lepiej przyswajalne przez organizm zwłaszcza dzieci. Ponadto mleko kozie
jest bardziej zbliżone do składu mleka matki niż mleko krowie i
powoduje mniej alergii. Dlatego kaszki te będą zdrowsze dla naszych
pociech. Ponadto
zadbała, aby kaszki były nie tylko pyszne ale i zdrowe ponieważ
zawierają m.in. witaminy A,D,B1,B2 i B13, wapń, fosfor, magnez, cynk i
jod, proteiny i kwasy tłuszczowe.
Witaminy te pochodzenia naturalnego sprawią, że nasze dzieciaki będą rosły silne, mądre i pełne energii.
Kaszki
różnią się smakiem i przedziałem wiekowym dla dzieci - kaszkę ryżową
możemy już podawać nawet od czwartego miesiąca życia.
Kaszki
na bazie naturalnych składników, bez GMO, nie zawierają oleju palmowego
i maltodekstryny nie wywołały u nas żadnych alergii ani problemów z
brzuszkiem.
Nie wiem jak wy ale ja lubię dodawać do kaszki różne owoce -
najczęściej są to nasze zapasy z naszego ogrody zebrane w lecie i
zamrożone.
Malinki i borówki dodane do kaszki pięknie się prezentują i dodają
jeszcze więcej wartości do posiłku i witamin, które naszym maluchom są
tak potrzebne - zwłaszcza w takim okresie jesienno - zimowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz